Hæverfallsetra

Copyright © All Rights Reserved

Hæverfallsetra

Ved foten av Ryphøa, ca. 700 meter over havet ligger Hæverfallsetra, som er setra til gården Sundset i Rennebu. Hit kommer du ved å kjøre bomvegen Nyseterdalsveien, setra ligger ca. 5 km fra gården. Om vinteren er veien brøytet omtrent halvveis, men når det ikke er snø kan man kjøre helt opp til setra.

 

Om sommeren er det mye som skjer på setra, som er i full drift ca. 4 uker hver sommer med kyr, kalver, griser, høner, sauer, kanin og hund. Etter at Ingunn overtok som budeie har vi økt aktiviteten på setra. Blant annet er det med muligheter for å bli med i fjøset for å lære seg å melke, og barnas dag er et arrangement som er blitt en tradisjon. Melkerommet er bygd om slik at vi kan utnytte melka selv i stedet for å sende den til meieriet. Roar kom med på laget i 2016 og har utvidet produksjonen med seteryoghurt, skjørost og pultost i tillegg til rømme.

 

Dyrene på sætra går fritt og kan oppleves, enten sammen med oss eller på egen hånd.

Sommeren 2019

 

Servering

Torsdagene 11., 18. og 25. juli.

Servering av rømmegrøt, kaffe og noe å bite i fra kl. 16.00 – 19.30.

 

Søndagene 14. og 28. juli.

Servering av kaffe og vafler med seterrømme fra kl. 12.00 – 17.00

Servering av rømmegrøt fra kl. 14.00 – 17.00

 

På forespørsel kan vi ta imot større grupper for servering på andre dager.

 

Overnatting

Setra drives som turistseter/besøksseter og tilbyr overnatting etter avtale. I setersesongen (juli mnd.) leier vi ut rom, utenfor sesong leier vi ut rom eller hele Storstuggu med sjølhushold. For øyeblikket er det 3 rom som leies ut ved bestilling. Du kan se bilder av rommene i Storstuggu her.

 

Priser på overnatting:

Storstuggu

800,- pr. rom/natt

Sengetøy

100,- pr. pers.

For bestilling eller spørsmål angående Hæverfallsetra, ta kontakt med Ingunn og Stian via mail: ingunnglads@gmail.com eller telefon: 957 59 035.

Barnas dag 2019

 

Barnas dag 21. juli kl. 11.00 – 16.00

 

En dag med ulike aktiviteter for barn på setra. Det er muligheter for blant annet å hoppe i høyet, natursti, sekkehopp, kaste ball i spann og andre aktiviteter. I tillegg kan man hilse på dyra på setra. For kr 50,- kan barna være med på alle aktivitetene.

Det er mulig å kjøpe seg kaffe og vafler i Storstuggu. Fra kl 13.00 blir det også mulighet til å kjøpe seg rømmegrøt m/spekemat.

 

Barnas Naturverden

 

Setra ble startet opp igjen på grunn av at Barnas Naturverden ble etablert i området. Barnas Naturverden er et turområde spesielt tilrettelagt for barneføtter. Det er bygd tre selehus med korte avstander mellom husene slik at det er mulig for barnefamilier å ta korte turer. Selehusene fungerer som ubetjente hytter i Trondhjems Turistforening. Setra er et utmerket utgangspunkt for turer i dette naturområdet.

Sælehuset på Hævertjønna
Sælehuset

Fiske

 

Det ligger flere fiskevann i området rundt setra. På setra selges fiskekort som gjelder fiskevann og elver i store deler av Rennebu kommune.

 

Her kan du få mer informasjon om dette fiskekortet.

Jakt

 

Området rundt setra er perfekt for både korte og lengre turer, som gjerne kan kombineres med jakt. I skogen mellom gården og setra selger Skogbyggen utmarksområde jaktkort for hare og storfugl. Det ble i 2013 også åpnet for rypejakt i fjellområdet, bestanden har vært lav i flere år, så det er usikkert om det blir jakt i 2019. Ta kontakt med oss for å høre hvordan det blir.

 

Ta kontakt for nærmere opplysninger.