Ny driftsbygning

Ny Driftsbygning

I januar og februar 2008 vurderte vi flere alternativer; utbygging melk, - okser, - ammeku eller – kylling/kalkun.  Vi fant ut at vi ville fortsette med det vi kan, nemlig melkeproduksjon og kjøttproduksjon av okser, evt. ammeku.


Bankforbindelsen vår SpareBank1 ble kontaktet og de var positive til utbyggingen. Tine, Forsøksringen og landbrukskontoret ble også koplet inn og vi fikk utarbeidet kalkyler og planer.


I august 2008 var vi på Agrisjå på Stjørdal og snakket med flere leverandører av bygg, innredning, fóranlegg, melkerobot, m.m.  Høsten og vinteren gikk med til planlegging og før 1. mars 2009 måtte vi ha svar fra Sparebank1 om finansiering, og da det kom var det negativt!


Planene ble omarbeidet, bygget ble mindre og vi så på flere løsninger.


I påska 2009 var vi på ”fjøsrunde” på Fosen, senere andre gårder i Trøndelag og Nord Østerdal, i alt har vi besøkt ca. 20 gårder.


Nye planer ble forelagt SpareBank1 og NYTT avslag i mai 2009! Ny bankforbindelse ble vurdert og Meldal Sparebank gav oss grønt lys for fjøsbygging FØR vi ble ”skikkelige” kunder der!  Så nå ble det fortgang i planene.


I løpet av oktober og november 2009 kom Vikinglaft AS og planerte tomta før vinteren kom. Da vi dro på Agroteknikk på Lillestrøm hadde vi det meste på plass, unntaket var fóringsanlegg, der hadde vi 2 alternativer.  Da vi kom hjem hadde vi 5! Men i løpet av desember bestemte vi oss for det også.


Vinteren kom med lite snø og lange kuldeperioder, så for første gang på ca. 15 år var det skikkelig med tele. Derfor ble det juni før Vikinglaft AS kom tilbake og klargjorde tomta for bygging.

Fremdriften på byggingen


7. juni : Første traileren kom fra Gråkjær.


8. juni : 3 arbeidere (Betongteam) satte i gang. 


11. juni : Første betongbilen fra Gisnås AS kom, bunnen i møkkanalene ble støpt. Betongbilene kom jevnt og trutt nesten til alle døgnets tider de neste ukene.


3. juli : Til St. Olavs hospital Orkdal med Marek.


9. juli : Betongteamet drar hjem, FERIE.


24. juli : 2 trailere kom med 20 tonn innredning, derav 8 tonn gummimatter.


5. august : 2 av betongteamet tilbake etter 3,5 ukers ferie.


10. august : Betongspaltene kom og løftes på plass.


18. august : Veggene settes opp.


19. august : Veggene ferdig.


24. august : Snekkerteamet (Dreamteam) på plass.


25. august : Montering av takkbukker begynner.


25. august : Støping av gulv i møkkummen.


27. august : Takbukkene på plass.


31. august : Yttertak ferdig.


15. september : Siste betongbilen fra Gisnås AS, innerveggene i fortanken støpes.


17. september : Innredningsmontering starter. Betongteam, Marek og Thomek drar.


18. september : Veggene i gjødselkum monteres


21. september : Malingsarbeid starter.


2. oktober : Malingsarbeidet ferdig.


3. oktober : Dreamteam drar etter å ha montert kua og gårdsnavnet på veggen.


15. oktober : De første dyra kommer inn, 42 stk. Det meste av innredning på plass!


18. oktober : Melkeroboten kjøres i gang. Første kalven, nr. 884, født.


18. november : Innovasjon Norge godkjenner bygget.Ifølge tidsplanen skulle fjøset være ferdig i uke 43, vi flyttet inn i uke 41!

Vi er godt fornøyd med leverandørene vi har valgt og spesielt Gråkjær som virkelig har levert varene.  De har fulgt opp byggeprosessen, byggeleder Michael Mikkelsen har kommet fra Danmark omtrent HVER uke fra juni til november.


Den andre hovedentreprenøren, Fjøssystemer ved Lars Follvik har også gjort en kjempejobb for oss.  Det som går igjen hos begge firmaene er punktlige leveringer og flinke håndverkere.


Vikinglaft AS gjorde også en flott jobb med grunnen, så fjøset står godt.  Etter alt er ferdig, har de også jevnet og pusset skråninger, laget veier og planert.


Orkdal Elektro AS har også gjort en god og effektiv jobb.

Alle disse har bidratt til at vi har fått en kjempefin arbeidsplass.


Ettersom vi skulle montere innredning og male selv, var vi spent på om vi klarte å følge opp, MEN med slekt, naboer og venner som stilte opp, så KLARTE VI DET!


Meldal Sparebank har vært en god samarbeidspartner på den finansielle delen gjennom hele prosessen.


Fóringssystemet som G.K. Røe AS monterte gikk perfekt fra første dag!Tusen, tusen, takk til alle som har bidratt på en eller annen måte med å få gjennomført prosjektet vårt. Vi er veldig takknemlig for all hjelp vi har fått.Liste over leverandører:

Total leverandør bygg

Danmark

Innredning og melkerobot

Heimdal

Betong

Rennebu

Grunnarbeid

Oppdal

Rør til grunnarbeid

Oppdal

Kraftfôrsiloer

Fannrem

Elektrisk installasjon

Fannrem

Fôringsanlegg

Halsanaustan

Finansiering

Rennebu